Az édesapám segítségére

A szülők egy idő után már nem pont olyan szerepet töltenek be az életünkben, mikor még fiatalok vagy gyerekek voltunk. Az addigi védelmező és óvó szerep sokszor teljesen átalakul, és sajnos eljön az az idő is, amikor már ők szorulnak a gyerekek, azaz a mi segítségünkre. Sokkal gyorsabban kétségbe esnek egy-egy probléma hallatán és sokkal többet aggódnak, ami persze egyrészt érthető, mert idősebbek, változik a világ, nehéz nekik lépést tartani az új dolgokkal és nehezebben oldják meg maguk a problémákat, másrészt viszont igyekszünk őket minél jobban megvédeni ezektől a hatásoktól, mert hát az egészségi és a mentális állapotra sincsenek sajnos jó hatással.

Az én édesapám például elég ügyesen megtanulta a mobiltelefon használatát, azonban már van egy kis probléma akkor, ha bármilyen okból a telefonja sérül. Van a készüléken üvegfólia, és nagyon sokszor előfordul, hogy a xiaomi szervíz csapatnál találja magát teljesen kétségbe esve, hogy kijelzőt kell cserélni, pedig csak az üvegfólia sérült. Persze volt már, hogy a csapat a kijelzőcserét hajtotta végre neki maximális profizmussal, mert úgy esett a vasra a telefon, hogy már nem lehetett megmenteni a kijelzőt, de hihetetlen gyorsan és egyszerűen feloldották neki azt a problémát is, hiszen nagyon profik, nem értem, hogy mégis miért okoz ez számára mégis ekkora mérhetetlen stresszt.

Egy biztos, mindent meg fogok tenni azért, hogy megértsék, nem létezik olyan probléma vagy feladat, amit ne tudnánk közösen megoldani, így nem kell aggódniuk, hiszen az elveszi ezeknek a szép éveknek az örömét, ráadásul hihetetlen egészségromboló hatása is van. Remélem, hogy hamarosan megérzik és megértik ezt, mert még nagyon sokáig szeretnénk, ha az életünk részei lennének.